مقالات علمی - آموزشی

5 راه برای تقویت مهارتهای اجتماعی کودک

1-    تماس چشمی

زمانیکه کودک شما با کسی صحبت میکند او را تشویق کنید که برای ارتباط تاثیر گذار به چشمان طرف مقابل نگاه کند که این کار باعث افزایش اعتماد بنفس او می شود .برای کودکان کوچیکتر این کار را با عروسکها و اسباب بازیهای او تمرین کنید . و یا از کودک بخواهید که برای شما قصه تعریف کند در حالیه مستقیم به چشمان شما نگاه می کند .

 

2-    آموختن احساسات مختلف به کودکان

به کودکان خود این فرصت را بدهید تا احساسات مختلف از جمله خشم ،ناراحتی ،خوشحالی و .. را تقلید کنند این کار را می توانید با بازیهای مختلف یا فلش کارت هایی که بر روی آنها این حالت ها نمایش داده شده انجام دهید . این کار به آنها کمک می کند تا با احساسا محتلف آشنا شده  و در ارتباط با دیگران  دچار آشفتگی نشوند .همچنین این خیلی مهم است که شما در ارتباط با کودکان نیز احساسات خود را مستقیم به کودک خود ابراز کنید  که چه چیزی شما را خوشحال و یا ناراحت می کند . به عنوان مثال وقتی کودکان رفتار بدی انجام میدهند شما مستقیم به صورت او نگاه کنید و بگویید که ناراحت هستید . 

 

5 راه برای تقویت مهارتهای احتماعی کودک

 

3 – آنها را تشویق به ارتباط برقرار کردن کنید 

کلامی یا غیر کلامی کودکان باید طریقه پاسخگویی به محرکهای اجتماعی را یاد بگیرند  . به کودکان کمک و راهنمایی کنید تا روش درست پاسخ دادن و خوشامد گویی را بیاموزد . کودکان شاید برای ارتباط برقرارکردن ، غلبه بر خجالت ، ابراز احساسات و پاسخگویی و رفتار مناسب نیاز به کمک داشته باشند. به کودکان بیاموزید که برای صحبت کردن ، ابراز احساسات ، سوال پرسیدن و …آزادی دارند و والدین و بزرگترها با ارتباط ها و صحبت های هر روزه با آنها که از کلماتی مانند "لطفا "؛"تشکر" و جملاتی اینچنینی به کودکان رفتار درست را می آموزند .
 

4 – به آنها فضای بیشتری برای ارتباط بدهید 

یک کودک تنها شاید در ارتباط برقرار کردن با دنیای اطراف خود با مشکل مواجه شود . به کودک خود فرصت تعامل با مردم  را بدهید و در اینکار اورا همراهی کنید . کودکانی که مهارتهای  اجتماعی ضعیفی دارند معمولا در تشخیص احساسات و تعاملات اجتماعی با مشکل مواجه می شوند.بنابراین  فعالیتهایی که می تواند مهارتهای اجتماعی را در آنها تقویت کند را در برنامه حود قرار دهید ، کودک خود را به شهربازی ،کلاسها ، ورزشها و … ببرید تا بتوانید به این هدف دست یابید  . زمانیکه کودک با افراد مختلفی در ارتباط است در حقیقت این ارتباط ها کمکی به رشد مهارتهای بین فردی کودک نیز محسوب می شود  و در نتیجه منجربه رشد شخصیت او می شود.

5 راه برای تقویت مهارتهای احتماعی کودک

5- آنها را برای مهارهای اجتماعی بالاتر آماده کنید    

کودکی که می تواند احساسات خود را بدون ترس ابراز کند در حقیقت خود را اماده مواجهه با چالشهای بزرگتر برای شرایط پیچیده تری در آینده می کند . کودکان را در شرایط مختلف قرار دهید تا این مهارتهای را در انها تقویت کنید . شرایطی مانند : بحث ، مذاکره ، ابراز وجود ، سخنرانی و …
 

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا